WIN AWARDS 16, RESIDENTIAL ISSUE INSIDE 68
Welcome
We were delighted to meet Linda Thiel, Director at White Arkitekter AB,
at London’s Clerkenwell Design Festival recently. White designed one of the main features of the three day event – ‘The Museum of Making’, a pavilion made of colourful Equitone cladding panels which, once assembled, created a venue celebrating Clerkenwell's rich history of craft and industry, and a meeting place for making, mending and knowledge exchange.
White have been shortlisted for the WIN Awards Workspace category
with their Stockholm headquarters for pharmaceutical company Octapharma and their hotel project, Yasuragi, made the  shortlist in our Hotels category in 2015, so we were keen to discover more about the projects Linda is working on and her recent move from Stockholm to the UK.
 The residential and public spaces categories are well under way with projects from Hong Kong, Taiwan, Sydney and the UK, you still have until the end of June to enter and Steven and Gemma are on hand to help with your submission.
We are thrilled that Lucy Tilley, Associate Director at Adjaye Associates and David Mikhail, Director of Mikhail Riches has joined the jury panel. Take a look at David’s fabulous East London Townhouse in this issue. For further information about our awards and details on how to enter,
contact Steven on steven.penney@worldinteriorsnews.com
or Gemma on gemma.norris@worldinteriorsnews.com
alternatively call +44 (0)1273 201 117.
Interview: LINDA THIEL DIRECTOR WHITE ARKITEKTER, LONDON Linda Thiel moved to London from her native Sweden in 2015 to take on the mantle of Director of White Arkitekter’s new London studio in fashionable Fitzrovia. Just eight months into the job, Linda has co-created an unusual yet inviting pop-up pavilion, ‘The Museum of Making’, for Clerkenwell Design Week this May. She explains to us the inspiration behind the design – a take on a Swedish... READ MORE HERE
Residential Entry: 30 ADELAIDE STREET, SYDNEY IAN MOORE ARCHITECTS This project is the restoration of a 108 sqm, one bedroom house designed by Ian Moore in 1998 and completed in 2001, which had been unsympathetically altered by a previous owner. A rooftop bedroom has been removed to reinstate the original louvred roof terrace, a roller door removed from the courtyard wall and numerous internal alterations have been reversed... READ MORE HERE
LOFT 64, NETHERLANDS EVA ARCHITECTEN The original building was built as a workshop but was used as an office the last decade. It was established around 1880. Through the years there have been several renovations. We definitely wanted to get rid of the existing interior that was built in the 90’s. Besides, the existing building was quite dark because it only had daylight from the front and rear facades... READ MORE HERE
BARN WEST FLANDERS, FRANCE STUDIO FARRIS ARCHITECTS Studio Farris Architects transformed a small barn into an office with meeting room, library, office desks and a resting/reading area. The original façade was restored and new openings were created in a functional way. A new “box” was designed and inserted into the original volume, and consists of a new shell that accentuates the pure form... READ MORE HERE
ST. JOHN AMBULANCE, RYE MARTA NOWICKA & CO Interior architect Marta Nowicka has completed the conversion and redesign of a 1950’s St John Ambulance station into a 4-bedroom family retreat in the ancient Citadel of Rye, East Sussex. The renovation brief, to change the use of the former SJA station to a residential property was a challenge in creating a space that suited the aspirant lifestyle... READ MORE HERE
MCLEOD HOUSE, SYDNEY IAN MOORE ARCHITECTS This 4 bedroom, 322sqm house is located on a ridge above Sydney’s Middle Harbour, with significant district views as well as a distant view to Chatswood in the west and North Sydney to the southwest. A strong horizontal expression is emphasised by the cantilevered terrace off the new living area, with floor to ceiling glazing to all rooms taking advantage of the significant views and natural daylight... READ MORE HERE
MERRYDOWN, LONDON MCLAREN.EXCELL The house was originally the local Victorian girls school and latterly a single storey home that had been lived in by the same owner since the 1970s (the client’s mother). The original layout was almost monastic: one large room with a single corridor off it with cell-like bedrooms and bathrooms to one side. Our brief was to strip the building bare and produce a scheme which delivered three things... READ MORE HERE
THE VINEYARD, HONG KONG ANSON CHENG INTERIOR DESIGN LIMITED Located in in Hong Kong, this three floors house was given a makeover to match its exclusive location, with natural tones and a contemporary minimalist design scheme running throughout. The house owners have a relatively high standard of interior design. In order to fulfil their request of an innovative and unconventional design, careful... READ MORE HERE
TROLL HUS, CALIFORNIA MORK-ULNES ARCHITECTS The owners, a retired couple in their 70s, commissioned Mork-Ulnes Architects to design a vacation house there for their three children and partners, and sevengrandchildren: three ski-loving generations whose older members have been skiing in the area since the 1940’s. Tucked away in the mountains and nestled into a high alpine forest, the design responds to the owners’ desire... READ MORE HERE
V, TAIPEI CITY GANNA DESIGN Like a honeycomb, there is no corridor among rooms. The wall between two bedrooms has a fold, which makes two bedrooms not be confined to the situation of the windows and keeps two rooms well-ventilated and well-illuminated. The teal vitrine in front of the kitchen island anchors the visual point in the common area and parallel to the floor to ceiling windows next to the sofa... READ MORE HERE
LA CARTUJA, CONCISE INTERIOR DESIGN PHILOSOPHY La Chartreuse de la Lance, the Carthusian monastery where this project is set, is steeped in an unusual history which dates back to the 14th century and does indeed hold many a secret. It is not known exactly how many monks resided there, but one thing is certain: spiritual intensity was the guiding force. Carthusian monks were driven out on 26 March 1538 by the Reformation, but it is startling to... READ MORE HERE
Subscribe | Unsubscribe | Contact | Advertise | © World Interiors News 2016 Design - filthymedia